Kāpēc japāņi iepērkoties nēsā virs galvas maisiņu?

Japāna ir absolūti pelnījusi neformālo titulu kā viena no dīvainākajām valstīm uz planētas. Šeit nav runa par šīs valsts politisko struktūru, bet gan par tās sabiedrību.

Lai saskaitītu vismaz visas mūsdienu ekscentriskās tradīcijas Uzlecošās saules zemē, ar pirkstiem nepietiek. Viena no jaunākajām “ieražām” ir caurspīdīga maisiņa uzlikšana galvā iepērkoties.

Uzreiz gan jānorāda, ka japāņu veikalos galvas maisiņi nekādā gadījumā netiek piedāvāti, lai cilvēks varētu izdarīt pašnāvību… Par to nevajadzētu uztraukties.

Fakts ir tāds, ka katrs šāds maisiņš ir izgatavota no caurspīdīga, elpojoša materiāla. Uzliekot sev galvā šādu maisiņu, cilvēks ne tikai nenosmaks, bet turpinās labi redzēt visu, kas notiek apkārt. Vispār japāņu veikalos ir daudz dīvainu lietu “Eiropas civilizācijas” pārstāvim.

Tā, piemēram, japāņu apģērbu veikalos darbinieki lūgs apmeklētājam novilkt apavus pirms pielaikošanas zāles apmeklējuma. Un uzlecošās saules zemei ​​ir sava izmēru sistēma…

Bet atpakaļ pie caurspīdīgajiem galvas maisiņiem. Tātad, tie ir paredzēti tikai apģērba pielaikošanai kabīnē. Jūs domāsiet, kāda var būt saikne starp maisiņu galvā un apģērba pielaikošanu? Patiesībā ļoti liela.

Šodien ir diezgan grūti atrast skaistā dzimuma pārstāvi, kura nelietotu kosmētiku: mākslīgās skropstas, skropstu tušu, ēnas, tonālo krēmu un daudz ko citu. Tajā pašā laikā kosmētika ir īpaši populāra Japānā. Un tā ir liela problēma vietējiem apģērbu veikaliem.

Lasi arī: Esi dzērienu eksperts? Bet vai zini, ar ko patiesībā atšķiras “brāļi” viskijs un burbons?

Problēma ir tā, ka, pielaikojot jaunas drēbes, grims šad tad paliek uz auduma. Lieki piebilst, ka neviens nevēlas veikalā pirkt jau nosmērētas drēbes…

Lūk, kam nepieciešami aizsargmaisiņi galvai. Ja uz sejas ir kosmētika, lūdzu, izņemiet ģērbtuvē no speciālas kabatas vienreizējās lietošanas maisiņu un uzvelciet to sev.

No malas tas izskatās smieklīgi, bet, ja tā padomā, ideja ir ārkārtīgi laba! Šādi maisiņi, starp citu, ir izgatavotas no kvalitatīviem materiāliem, patīkami smaržo un ir ļoti maigi.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment